Support
Guides til dig

Test din bookingkalender

Det er vigtigt at huske på, at SuperSaaS har forskellig udseende for dig som administrator og de personer, som ellers bruger din bookingkalender. Dine besøgende vil ikke se dine administrator navigationsknapper. Eksempelvis: Konfigurer og Administrer. Og som administrator vil du ofte ønske at kunders bookingdetaljer, ikke vises for andre kunder. Som administrator kan du tilpasse dine bookingbekræftelser, som du så som almindelig bruger vil se resultatet af.

Derfor er det vigtigt at teste bookingprocessen, hvor du agerer som dine brugere og kunder. Der er tre lette måder, at teste på og skifte imellem din status som administrator henholdsvis almindelige bruger. Hver af de tre måder vil blive gennemgået nedenfor. Vi starter med den mest enkle måde: Log ud som administrator og derefter log ind som almindelig bruger (og vice versa).

Log ud som administrator, log ind som bruger

Det er en god idé, at du skriver internetadressen ned for din online kalender, før du skifter mellem status som administrator og bruger. Internetadressen for din online kalender kan du alternativt gemme som bogmærke i din internet browser. Derefter log ud som administrator ved at klikke på Log ud knappen som du finder i øverste højre hjørne af dit SuperSaaS kontrolpanel. Derefter indsætter du internetadressen for din online kalender, eller bruger det bogmærke, som du lige har lavet. Hvis du bruger tilbage-knappen i din internet browser, bliver du formentlig nødt til at klikke på F5 eller genindlæs-knappen for at undgå, at du arbejder i et browservindue, som ikke er opdateret. Nu kan du bruge og tjekke din online bookingkalender, som en almindelig bruger. For at lave nye ændringer i konfigurationen af din kalender, skal du ingen logge ind som administrator. Når du som administrator har lavet de ønskede ændringer, skal du igen logge ud som administrator for dernæst at teste resultatet via dit bruger login.

Denne proces kan hurtig blive lidt kedelig, som du sikkert kan forestille dig. Derfor kan du måske føle dig fristet af at logge ind som administrator i ét browservindue og ind som almindelig bruger i et andet browservindue. Men du vil hurtigt opdage at dette desværre ikke kan lade sig gøre at agere i de to forskellige rolletyper på denne måde. Årsagen er, at din browser gerne vil hjælpe dig, så din browser husker, hvordan du er logget ind først, som så automatisk bliver genbrugt i det nye browservindue. Du kan let løse denne udfordring ved at bruge to forskellige internet browsers.

Brug to forskellige browsers til test

Ved at bruge to forskellige internet browsers, kan du have status af administrator. Når du eksempelvis bruger Internet Explorer og status som almindelig bruger, når du bruger Google Chrome som almindelig bruger. Nu kan du let skifte imellem de to browsers og dermed let tjekke og ændre i din online bookingkalender, uden at logge ind og ud hele tiden. Husk dog at genindlæs siden som almindelig bruger, efter hver administratorændring. Genindlæsning af din side, kan ske via F5-knappen, dit genopfrisk-ikon i din browser eller ved at klikke frem og tilbage imellem 2 sider i din online bookingkalender.

Hvis du i øjeblikket kun har en browser tilgængelig på din computer, kan du let downloade og installere endnu en browser. Eksempelvis: Chrome, Edge, Firefox og Safari som alle er gode og gratis kan bruges af dig. Alle disse browsers fungerer fint med SuperSaaS. Hvis du har adgang til en anden computer, er det også muligt på denne måde at ændre konfigurationen som administrator, for dernæst at teste som almindelig bruger.

Browser Logos
Imens du laver dine ændringer som administrator, har dine kunder adgang til din online kalender. Hvis du blot er i gang med at teste, og dette vil genere dine kunder, kan du midlertidigt lukke for bookingkalenderen for dine kunder. Det kan du gøre ved at klikke på: Bloker kalender som du finder på fanebladet ‘Oversigt’, når du er i gang med at konfigurere. Husk blot at fjerne blokeringen, efter du er færdig med at eksperimentere.

Adgang til kalenderen via forskellige domæner

Hvis du ikke ønsker at installere en ekstra browser, er der et andet trick, så du undgår at logge ind og ud hele tiden, når du tester bookingkalenderen. Det kan du gøre ved at få adgang til din bookingkalender via et andet domæne. På den måde snyder du din browser, som tror at du arbejder fra et helt andet website end SuperSaaS. Mange domæner peger SuperSaaS, og derfor kan du bruge: supersaas.com og supersaas.net. Hvis du eksempelvis ønsker at teste din bookingkalender som ‘superbruger’ som ser anderledes ud i forhold til rollen som administrator og almindelig bruger. Da er brugen af .com eller .net fine måder at teste din bookingkalender på. Du skal blot bruge den fulde web adresse til din online kalender, hvor du kun ændrer supersaas.dk til supersaas.net eller supersaas.com.

For at teste betalinger, er der en god guide her: Betalingsguide.