Der er en nyere version tilgængelig af denne online guide
Terapeut

Din online kalender - eksempelvis til en terapeut

Denne gennemgang viser, hvordan du let laver en online reservation kalender for en terapeut. Du kan se slutresultatet her din online kalender demo. Det er let at overføre disse instruktioner til dit særlige behov. For eksempel kan dit online reservation program også let bruges til at lave en online kalender for din frisør salon, dit fotostudie eller en køreskole.

Hvordan bruges SuperSaaS

Den letteste måde at lave en SuperSaaS kalender er ved, at lave en kalender samt teste og lave tilretninger indtil, at du er tilfreds:

  1. Opret en basis kalender ved hjælp af SuperSaaS guiden
  2. Prøv at se, om det virker som forventet
  3. Med mindre du er tilfreds, lav ændringer i konfigurationen og gå tilbage til trin 2
  4. Når du er tilfreds med din online reservation kalender, kan du indsætte din kalender på din hjemmeside

Instruktionen vil følge dette mønster med enkelte undtagelser for at tillade logisk gruppering efter emne. Ved at klikke på "næste" i bunden af siden, vil du få en logisk gennemgang, men du kan let springe til det emne, som du vil fokuserer på via gennemgang oversigt.

Information før du starter med at oprette en SuperSaaS konto, hvis du ikke allerede har en konto. Det er gratis, og det eneste du skal gøre er at bruge en gyldig e-mail adresse. Log in på din SuperSaaS konto og start via kontrolpanelet. Hvis du allerede har lavet en anden SuperSaaS reservation kalender, vil du kunne se det i dit kontrolpanel. Alternativt vil kontrolpanelet ikke vise nogle kalendere.

Opsæt en basis kalender via SuperSaaS guiden

Klik "Ny plan" i menuen til højre for at starte opsætningen af en kalender. Guiden vil stille dig nogle relevante spørgsmål, for at du får det bedste resultat. Det første skærmbillede du møder via SuperSaaS guiden, er et valg mellem en ‘kapacitet plan’ eller en ‘ressource plan’. Dit valg er meget vigtigt, fordi i modsætning til alle andre muligheder, så kan du kun ændre dette valg ved at starte med en ny plan helt fra begyndelsen.

Følgende eksempel viser en ‘Ressource’ booking, hvor kun 1 person ad gangen kan besøge en terapeut. Hvis den ressource (service ydelse), som du tilbyder, kan modtage flere reservationer til det samme tidsinterval, såsom et fitness hold, så skal du lave en ‘kapacitet’ kalender. Selv hvis den ressource, som du vil tilbyde, kun kan modtage én reservation pr tidsinterval, kan det være, at en kapacitet kalender er bedst for dig (med en kapacitet på 1), da der er lidt flere forskelle mellem de to typer online reservation kalendere. Guiden forklarer i detaljer, hvilke forskelle der er. Hvis du beslutter dig for at bruge en kapacitet kalender, skal du i stedet for bruge følgende link ‘kapacitet kalender’. I nogle få tilfælde er der ingen af de to muligheder, som fungerer for dig, eksempelvis til styring af bord reservationer i en restaurant. I 99,99 procent af tilfældene er SuperSaaS det rigtige online reservation program for dig, så prøv dig blot frem og se, hvilken opsætning der passer bedst for din online kalender.

Du kan til enhver tid stoppe ‘Vis avanceret guide’ (Du kan stadig ændre de avancerede muligheder senere) og klik ‘næste’ for at gå til trin 2, hvor du kan definere din basis reservation kalender. I vores terapeut eksempel har vi brug for et ‘online booking system’, som får dine brugere til at oprette sig som kunde for at lave en booking i din online kalender. Muligheden for ‘selv service’ vil give et fri-for-alle booking system, hvor alle dine kunder kan lave eller slette en online reservation. Dette vil passe fint til en lukket gruppe, eksempelvis til en reservation kalender for et mødelokale. En ‘arrangement kalender’ tillader derimod kun dine brugere at se på din online kalender, mens dine brugere ikke kan ændre noget.

Trin 3 spørger dig, om du vil have én eller flere ressourcer i din online kalender. Hvis du har mere end én ressource, så bliver du bedt om at liste de andre ressourcer. Hvis du vælger at liste forskellige ressourcer, bliver ressourcerne vist side om side i din online kalender. Hvis du ikke ønsker det, kan du lave en separat kalender for hver ressource. I dette eksempel har vi valgt kun at lave en ressource kalender for én terapeut.

På det næste trin bliver du bedt om at give din online kalender en titel. Sammen med dit kontonavn, danner titlen på din online kalender, den internet adresse, som dine brugere ser i deres browser, når de går ind på din online kalender. Du kunne vælge blot at kalde din online kalender for “kalender” men det er mere brugervenligt at vælge et ord, der er mere beskrivende. I dette eksempel bruger vi “Terapeut” og klik ‘næste trin’.

På det sidste trin kan du fastlægge dine ledige ressourcer. (Afhængig af de valg du har taget i den online guide, vil dette trin se anderledes ud end nedenstående eksempel.) Dette eksempel viser kun en basis version af et online booking program. Du kan senere ændre åbningstiderne for hver enkel dag. Den letteste måde at starte med din online kalender er, at lade din online kalender starte på specifikke tidspunkter, da det gør det let for dine brugere at vælge en tid for en online booking. (ressource demo viser, hvordan ledige tider ser ud). Du kan derfor vælge, om du vil tilbyde samme eller forskellige længder af tider til behandling i din klinik.

Hvis du klikker på “Færdig” knappen, får du automatisk din nye online reservation kalender, som er online i samme øjeblik. Du har nu et fuldt funktionsdygtigt online booking system. Lad os se, om din online kalender virker efter hensigten.

Test din plan

Prøv alle basis funktionaliteterne

For at bruge din applikation klik på den blå "bruge" knap, som du finder til højre for hver af dine oprettede online reservation kalendere. Det er kun synligt, når du er logget ind som administrator. Du kan også finde "bruge" knappen ved at gå ind i dit kontrolpanel. Du kan altid gå til kontrolpanelet ved at klikke på det link, som du finder i toppen af det højre hjørne af dit skærmbillede. Selvfølgelig kan du også skrive din internet adresse ned for din online kalender, og indtaste din URL internet adresse eller endnu bedre, gemme din SuperSaaS adresse under foretrukne i din internet browser.

Tom kalender Når du bruger din applikation den første gang, vil du se en tom kalender. Meget af det, som du ser i din kalender kan ændres via konfigurationen. For eksempel kan du både vise en dag og en hel måned på samme tid, eller gøre din kalender inaktiv. Det kommer vi dog til senere. Først gennemgår vi basis funktionerne.

Lad os starte med at lave en aftale i din online kalender. Det gøres let ved at klikke på den tid, som vi gerne vil lave en online booking i. Klik på ‘Ny Reservation’ som kommer frem på din skærm. Hvis dialog vinduet er placeret på et dårligt sted på din skærm, kan du let trække vinduet til side med din mus, såsom du altid gør med andre programmer på din computer. Ny reservation I stedet for at navigere til en korrekt dato kan du også ændre datoen ved at bruge ‘Hvornår’ feltet. For at gøre det let har vi sat det online booking software til at spørge efter navn og telefonnummer som standard. Du vil senere se, hvordan du ændrer det.

Klik ‘Opret reservation’ og din online kalender bliver automatisk opdateret til at vise, at tiden nu er reserveret. Klik nu igen på samme booking tid, og du kan se, at der nu er 2 knapper, nemlig ‘Opdater’ og ‘Slet’. ‘Luk’ knappen lukker ganske enkelt dialog boksen igen; knappens funktion er lig med det røde og hvide 'lukke ikon', som der er placeret i et dialog vindues titel felt.

Ændre konfigurationen

Du har nu et basis fungerende online booking kalender. Den online guide har dog brugt en del forudsætninger, da din online kalender blev lavet. Det kan derfor godt være, at du gerne vil ændre i kalender konfigurationen, så din online kalender passer bedre til dit behov. Klik på ‘Konfigurer’ knappen for se konfiguration oversigten, hvor du har et godt overblik over de muligheder, som du kan ændre i din online kalender. Denne side giver dig også mulighed for midlertidigt at inaktivere eller slette din online kalender permanent. Fanebladet 'Ressourcer' vil blive gennemgået her. De andre faneblade har hver deres gennemgang.

Ressourcer

Fanebladet Ressourcer for en ‘ressource’ kalender

Ressource fanebladet indeholder muligheder for at definere de ressourcer, som du tilbyder i din online kalender. Venligst vær opmærksom på at faneblandet 'Ressourcer' vil se anderledes ud, hvis du vælger at lave en ‘kapacitet’ online kalender, i stedet for en ‘ressource’ kalender. I den første del kan du tilføje eller slette ressourcer. For eksempel kan du tilføje flere terapeuter, der vil blive vist i din online kalender. Hvis du allerede har mange ressourcer i din online kalender, og du ønsker at gå tilbage til blot én terapeut pr kalender, kan du let slette de terapeuter, som du ikke mere ønsker at have listet i din online kalender.

I sektionen ‘Navn på plan’ kan du vælge et passende kalender navn i stedet for ordet ‘reservation’. Du kunne måske tænkes, at ‘behandling’ ville passe bedre til en terapeut. Dette kalender navn vil blive brugt i alle dialog bokse, hjælpe tekster og e-mail bekræftelser. Vi kan også ændre navnet for en ‘bruger’, til for eksempel ‘klient’, men dette skal du ændre under den generelle 'Layout opsætning' side, som du finder i højre side af dit kontrolpanel. Hvis du bruger et andet ord for reservation, end SuperSaaS valgmulighederne, skal du indsætte entalsform, så vil dit online software automatisk ændre dit ord til flertal, hvis dit ord er engelsk. Ved dansk eller andre sprog, skal du indtaste både dit ord i "ental og flertal form".

I feltet "Begrænsning pr bruger" kan du fastsætte et maksimum antal reservationer, som dine brugere kan lave i din online kalender. Når maksimum er nået, kan din bruger kun ændre eller slette en reservation online. Du kan vælge om historiske (gamle reservationer der er passeret) skal tælles med i det totale antal reservationer, eller det kun er fremtidige reservationer, som skal tælle med.

De næste muligheder belyser, hvordan din online kalender kan håndtere booking af din ressource og i hvor lang tid. Du har 3 muligheder:

  1. Du kan lade din klient (kunde) specificere, hvor lang tid hver behandling (tidsinterval) skal vare. I dette tilfælde kan du fastsætte en maksimum og minimum tidslængde, efter din klients valg.
  2. Du kan give alle booking tider den samme længde. I dette tilfælde fastsætter du blot alle tider til den samme værdi.
  3. Du kan lade klienten vælge fra en liste af valgmuligheder. I dette tilfælde vil en boks fremkomme på klientens skærm, hvor alle muligheder i din online kalender er listet. Ved hjælp af alle instruktionerne og hjælpe teksterne som vises, når du laver din online kalender, vil du få en god forståelse af dine muligheder.

I feltet "Pris" kan du specificere, om du vil opkræve betaling for de online reservationer, som dine klienter laver via din online kalender. Du kan vælge at fastsætte et fast pris, eller lade prisen afhænge af længde på din terapeut behandling. Hjælpe teksterne vil guide dig igennem opsætningen af din online kalender. Hvis du tillader dine klienter at gentage reservationer, så vil antallet af reservationer, som en klient laver, automatisk lægge priserne for reservationerne sammen. Yderlig information om opsætning af betaling kan ses her betaling gennemgang.

I feltet "Begræns start tider" kan du liste de tider, som dine klienter kan vælge. Som forklaret tidligere, kan dine klienter let vælge en behandling, hvis du både har fastsat længde og starttider for reservationer i din online kalender. I dette tilfælde er den fastsatte længde lig med den behandlingstid, som dine klienter kan vælge. Dette kan du naturligvis lave om efter dit eget ønske, så din online kalender passer til dit behov.

Hvis du ikke indsætter begrænsninger for start tider, kan en reservation i din online kalender starte til enhver tid, så det kan være en god idé at indsætte en begrænsning for tiden. På denne måde kan du undgå, at dine klienter reserverer uregelmæssige tider såsom klokken 14:07 til 14:23, hvilket vil fylde din online kalender med mange ikke brugbare huller. Hvis du specificerer begrænsning i start tid og afrunding for behandlingstid, vil kun din slut behandlingstid være afrundet.

Hvis du vælger ‘Afrund alle tider til nærmeste dag’ vil dine brugers interface udelade visningen af timer og minutter. Dette er godt at bruge ved arrangementer, der tager flere dage, såsom sommerhusudlejning, hvor det ikke vil være hensigtsmæssigt at vise timer og minutter i din online kalender. Ved at specificere åbningstider, kan du yderligere begrænse stederne, hvornår dine klienter kan lave en reservation. Dette gøres i et andet skærmbillede, som du finder ved at klikke på "Ændre åbningstider", hvilket vil blive uddybet senere.


Gennemgang oversigt