Der er en nyere version tilgængelig af denne online guide

Gennemgang: bookingkalender til din hjemmeside

Når du er glad og tilfreds med udseende på din online bookingkalender, og du har sikret dig, at alt virker efter hensigten for dine kunder, skal du beslutte dig for, hvordan dine kunder skal finde din online kalender.

Du har 3 valgmuligheder:

  1. Indsæt et link på din hjemmeside, der peger på din SuperSaaS booking kalender. Dette er den letteste mulighed, som de fleste SuperSaaS kalender administratorer vælger.
  2. Indsæt SuperSaaS siderne i en ramme på din hjemmeside. Denne mulighed er kun nødvendig, hvis du har brug for flere muligheder tilpasset dine kunder, end der normalt er tilgængelig.
  3. Giv dit online kalender-link til dine kunder, via eksempelvis: email, Twitter, Facebook eller en Google+ cirkel. Hvis du ikke har en hjemmeside, er du nødt til at finde en anden måde på, hvordan dine brugere kan finde din online bookingkalender.

Nedenstående gennemgang kan vise udvalgte koder, der er relevante, hvis du logger ind som administrator af bookingsystemet: log in.

Link til SuperSaaS fra din hjemmeside

Du kan finde dit unikke link for din online bookingkalender ved at klikke på 'konfigurer' ud for din kalender i dit SuperSaaS kontrolpanel, og dernæst på fanebladet 'oversigt'. Hvis du ejer og styrer din egen hjemmeside, er der sikkert ikke nogen udfordring i at indsætte linket til din kalender på din hjemmeside. Hvis du har haft en person til at lave din hjemmeside, vil denne person også kunne fortælle dig, hvad du skal gøre.

Du kan indsætte en enkel HTML link såsom:: Book Nu!

<a href="http://www.supersaas.dk/schedule/demos/Terapeut">Book Now!</a>

Du kan også bruge en "Book Nu!" knap såsom denne:  Book nu!

<a href="http://www.supersaas.dk/schedule/demos/Terapeut">
<img src="//static.supersaas.net/dk/but/book_nu.png" alt="Book nu"/></a>

Hvis du ønsker det, kan du kopiere et af disse eksempler og indsætte på din hjemmeside:

Book Nu! Reserver Nu! Reserver Nu Tilmeld Nu Tilmeld Nu!   flere…

Hver bookingkalender har sin egen URL internet adresse, så hvis du laver mange online bookingkalendere, så kan du give dine brugere et valg, ved at liste flere URL internet adresser på din hjemmeside.

Hvis din hjemmeside har et system til registrering og login for dine brugere, så kan du lave det sådan, at dine brugere automatisk bliver logget på din online bookingkalender uden at skulle lave separate konti på SuperSaaS hjemmesiden. Dette kræver et interface mellem SuperSaaS og din server. En måde at gøre dette på, er at videregive de informationer eller ændringer, som SuperSaaS har brug for, når dine brugere klikker på "Book nu" knappen. SuperSaaS tilbyder gratis plugins til at lave disse knapper - både til:

Hvis du bruger et andet program, og let kan programmere dit eget interface, kan du finde detaljer her: kun for programmører.

Hvis du ikke ønsker at se 'SuperSaaS' i internetbrowseren for din online bookingkalender, har du et par muligheder: Du kan lave en skræddersyet URL internet adresse, der peger på din online kalender. Dette kræver dog tekniske færdigheder. Mere information kan findes her: Ændre URL. Der er flere fordele ved et skræddersyet domæne. Hvis dine brugere bruger dit domæne, som ikke er fuldstændigt, vil bookingsystemet stadig være i stand til at finde og videresende brugerne til din online bookingkalender. Internet adressen vil også blive vist i udgående e-mails. Du kan også indsætte din URL ind i en ramme, som forklares nedenfor.

Indsæt SuperSaaS i en ramme

Hvis du har brug for mere kontrol over farverne, end SuperSaaS i øjeblikket tilbyder, kan du indsætte din online bookingkalender i en ramme på din hjemmeside. Herved kan du eksempelvis også indsætte et felt eller information over din online kalender. Nogle IT-programmører er ikke glade for rammer, da det giver nogle udfordringer med hensyn til brugervenlighed. For eksempel, er det ikke altid indlysende for dine brugere, hvor de kommer hen, når de klikker på "tilbage" knappen. SuperSaaS giver mulighed for at inaktivere sidehoved og sidefod, så du kan indsætte dine egne. Det kan du gøre under ‘Layout opsætning’ siden, som findes i menuen i højre side af dit SuperSaaS kontrolpanel. :

<iframe width="600" src="http://www.supersaas.dk/schedule/demos/Terapeut"></iframe>

Hvis du ønsker at have en kompakt online bookingkalender, kan du også vise den mobile version af SuperSaaS i en ramme. Du får adgang til den mobile version af SuperSaaS ved at indsætte m.supersaas.dk som domæne for dit online bookingsystem.:

<iframe width="300" src="http://m.supersaas.dk/schedule/demos/Terapeut"></iframe>

Hvis du bruger en ramme, og du har konfigureret din bookingkalender til at lande på din hjemmeside efter en booking, er du måske nødt til at lave en udvej fra rammen. Med mindre du har designet din landingsside til en ramme, vil din landingside se mærkelig ud, når landingssiden bliver indsat i en ramme på din hjemmeside. For at lave denne udvej, kan du bruge javascript inde i dit <body> programmeringstag, på den side hvor dine kunder returnerer efter en booking. Eksempelvis:

<script>if (window != top) top.location.href = location.href</script>

Andre måder, hvorpå dine brugere finder din online kalender

Vi giver ikke din bookingkalender til internet søgemaskinerne (som forklaret her), så andre personer vil kun kunne finde din booking kalender, hvis du indsætter et link på din hjemmeside. Hvis du ikke har en hjemmeside, kan du bruge kalenderen ved at emaile linket til dine venner eller kollegaer. Du kan også indsætte linket som indlæg via Twitter, Google+, Facebook eller blog hjemmesider, som er populære steder at dele links. Et link til din bookingkalender kan også fint blive trykt på marketingmateriale, så dit firma kan give jeres kunder muligheden for at booke online hele døgnet rundt.

Valg af dato og udseende

Som standard viser din online booking kalender dags dato. Men hvis du ønsker at dine brugere skal lave en booking på en bestemt dag, kan du også ændre dit link, så det viser en specifik dag, ved at navigere hen til den ønskede dato i din browser og kopiere den konkrete dags-URL internet adresse fra dit browser vindue. For eksempel, for at lade dine gæster tilmelde sig en julefest, kan du eksempelvis indsætte følgende på din hjemmeside:

<a href="http://supersaas.dk/schedule/demo/Christmas?day=24&month=12">Make an appointment</a>

Du kan også indsætte links i det hvide område over din online booking kalender. Dette er en god idé, hvis du har mere end én online kalender, så dine brugere let kan springe mellem dine online kalendere. På konfigurationssiden, vælger du fanebladet "Layout", og indsætter links i boksen med teksten "Meddelelse der vises i det hvide felt over kalenderen". Som standardopsætning ser dine kunder oversigten for eksempelvis: "dag" eller "uge", som dine kunder også kan få direkte adgang via din URL-internetadresse.:

Klik på her for at gå videre til "Mødelokaler" demo, for "Lokale 1" med en hel måned som oversigt
[http://www.supersaas.dk/schedule/demos/Mødelokale/Mødelokale_1?view=month]

For at lave kompakte eller længere sider med lister, såsom 'ledige tider', er der et parameter "per_page", som vil kunne bruges på de fleste sider med lister:

http://www.supersaas.dk/schedule/demos/Fitness_klub?view=free&per_page=5

Gennemgang oversigt