Der er en nyere version tilgængelig af denne online guide

Gennemgang af booking til overnatninger

Brug det online booking system til Bed & Breakfast eller et lille hotel

Bookingsystemet er rigtig godt op til 10-15 værelser, hvor det kun er hotelværelser uden ekstra ydelser som kan bookes. SuperSaaS er derfor et godt lavbudget hotel bookingsystem. Denne side viser et eksempel på et Bed & Breakfast, sommerhusudlejning eller mindre hotel. Du kan se slutresultatet via dette link demo reservation system. Muligheder, der muligvis vil have din interesse:

  • Tillad online booking eller vis kun ledige tider og klar booking via telefon
  • Gør online betaling mulig eller håndter selv betaling
  • Send skræddersyede e-mail bekræftelser og påmindelser
  • Indsæt booking retningslinjer for ændringer eller annullering af bookinger
  • Planlægningskalenderen integreres let på din hjemmeside
  • Fastsæt sæson og last minut priser

Trin 0: Hvordan vil dine brugere finde dig?

Selvom du kan bruge en bookingkalender alene, vil du sikkert gerne have nogle internetsider, der beskriver dine værelser og oplyser om, hvordan du kan kontaktes.

Når du opretter en online booking kalender får du et internet link, der peger på din kalender. Eksempelvis "www.supersaas.com/ schedule/dit_hotel_navn". Hvis du har dit eget domænenavn kan du ændre supersaas.com delen til dit eget domæne. Derefter kan du oprette en "book nu" knap på din hjemmeside, der linker til din bookingkalender". Det er også en god idé at indsætte dit SuperSaaS link på en løbeseddel eller i en e-mail.

Trin 1: Opret en SuperSaaS konto

Hvis du ikke har en SuperSaaS konto endnu, så klik på "Tilmeld" på toppen af denne side og udfyld formularen. Vær sikker på at vælge et kontonavn der giver mening for dine brugere, da navnet vil blive en del af din internet adresse. Bookingsystemet vil sende en e-mail med et link til dig, så du kan komme ind på din SuperSaaS konto. Så snart du har klikket på det link du modtager pr e-mail, vil du starte i dit SuperSaaS kontrolpanel.

Trin 2: Opret en online kalender

I menuen i højre side kan du klikke på "Ny kalender", hvorefter du automatisk bliver ledt videre. Først spørger guiden om du ønsker at oprette en kalender for en "ressource" eller "kapacitet". For en Bed & Breakfast vil du typisk vælge en "ressource" kalender, hvor hver enkelt værelse er en ressource. Du kan klikke på "hjælp" i øverste højre hjørne for at få mere information om de 2 typer kalendere. De fleste af de resterende spørgsmål, fra den online guide, er selvforklarende. Den sidste side i guiden vil give dig din online bookingkalender adresse. Det er en god ide at skrive internet adressen ned.

Trin 3: Skræddersy din online kalender

For en Bed & Breakfast vil du typisk have din online kalender til at vise hele dage, ikke kun timer eller minutter. For at vise hele dage, klikker du på "Konfigurer", og på fanebladet "Ressourcer" vælger du "Afrund alle timer til nærmeste: dag". Du kan også vælge at sætte minimum for booking til 1 dag. Hvis du ikke fortæller bookingsystemet andet, vil en hel dag være 24 timer kørende fra midnat til midnat. En heldagsbooking vil have start og slut den samme dag. I en online kalender for et hotel kan det være ønskeligt i stedet at bruge tidspunkter for indtjekning og udtjekning. Hvis du indsætter et tidspunkt for ind- eller udtjekning i boksen (mærket med "Start begrænsninger") så vil forbehold blive flyttet i overensstemmelse hermed. En heldagsbooking vil derefter starte og slutte på forskellige dage.

Trin 4: Fastsæt priser

Hvis du vælger at opkræve betaling for en dagsbooking, der "Afhænger af dato, længde eller ressource", bruger du menuen "Pris". Efter du har gemt siden, kan du klikke på linket "Fastsæt priser" for at definere priser for dage og sæsoner. For eksempel for at hæve prisen med 300 kr i juni skal du definere en regel for pris som siger: "Udfør handling: Hæv prisen med 300 kr", hvis datoen er "mellem 1/6 og 30/6". For at definere en pris som er dobbelt så høj i weekender, skal du vælge "Udfør handling: Hæv prisen med 100%" hvis dagen er "lørdag eller søndag". Hvis det både er juni og weekend, kan du bestemme, om bookingsystemet først skal tage ekstra 300 kr og dernæst tillægge 100%.

Venligst klik rundt på alle de andre konfigurationssider, for at se, hvad du ellers har af muligheder med SuperSaaS (Super Software As A Service). For eksempel på siden for "konfiguration proces" kan du opsætte alle e-mail påmindelser og specificere hvilke informationer, som brugerne skal indtaste, når der logges ind. For en detaljeret forklaring på alle disse muligheder under fanebladet "proces", kan du se denne gennemgang tilpas proces. Hvis du ikke ønsker at bruge kalenderen for online booking, men kun vil vise ledige tider, så kan du under "Konfigurer adgang" vælge muligheden "Kun du kan lave ændringer i kalenderen". Du kan finde en detaljeret forklaring på alle adgangsmulighederne i denne gennemgang adgangskontrol til din kalender.

Eksempler

Booking service Booking service Booking service

Trin 5: Ændring af layout

For en Bed & Breakfast er en oversigt på hele måneden sikkert at foretrække frem for kun en uge oversigt. Du kan ændre dette i toppen af "Konfigurer layout" siden. Hvis dine dage starter ved midnat og løber indtil næste midnat(med en forventning om at have check in i løbet af dagen) skal du fastsætte de synlige timer fra 0:00 til 24:00 for at sikre, at bookingen er synlig(vælg blot "midnat til midnat", hvis du bruger 12 timers ur). Du kan også ændre farverne og det grafiske i din online kalender for at tilpasse bookingsystemet til din hjemmeside.

Der er to steder, hvor du kan ændre layout: 1: brug "Layout opsætning" i dit kontrolpanel som vedrører alle dine kalendere på din SuperSaaS konto. 2: Brug "Konfigurer layout" siden, når du vælger "Konfigurer" på en af dig udvalgt kalender. Valgmulighed nummer 2 gælder kun den online kalender, som du har udvalgt. For en detaljeret forklaring på alle layout mulighederne venligst se følgende gennemgang ændre layout.

Trin 6: Fastsæt åbningstider

Hvis du ikke har åbent alle ugens dage, kan du vælge "åbningstider" for at lukke de dage i din online kalender, hvor du ikke har åbent. Du kan finde "åbningstider" ved at vælge "konfigurer" en udvalgt kalender og dernæst "Ændre åbningstider" på fanebladet "Overblik". På de dage, hvor du har åbent, kan du indsætte 0:00 som åbningstid og 24:00 som lukketid. Dette hjælper systemet med at vise de korrekte ledige tider. (Brug 12:00 am til 12:00 am ved brug af 12 timers ur). Som næste skridt kan du fastsætte en minimumslængde på en booking med 1 dags (24 timers) varighed. Så på de dage, hvor åbningstiderne ikke er fastsat fra 0:00 til 24:00 vil bookingsystemet gå ud fra, at der ikke er nok plads til en booking.

Du kan bruge "begynd og slutdato" for at begrænse booking for en bestemt sæson og ligeledes ved "Specielle dage" kan du blokere perioder som dine værelser ikke er ledige. Hvis dine værelser allerede er booket via telefonen eller på anden vis, er det bedre at indtaste bookingerne som en reservation i din online kalender end at lave bookingen som "specielle dage". Dette vil sikre, at booking kalenderen viser de rigtige farver (for eksempel, 'optaget' farven i stedet for 'ferie' farven).

Trin 7: Prøv det

Når du har tilpasset din online kalender efter dit behov og ønsker, vil du sikkert gerne prøve din bookingkalender, såsom dine brugere ser dit bookingsystem. Så længe, at du er logget ind som administrator, vil din kalender se lidt anderledes ud i forhold til, hvordan dine brugere ser din online kalender. For eksempel kan dine brugere typisk ikke ændre i andre brugers bookinger, i modsætning til dig som administrator. En anden vigtig forskel er, at ændringer der laves af administratoren ikke genererer bekræftelses e-mails, da dette hurtigt vil fylde din e-mail indbakke, mens du arbejder på din hjemmeside.

Så for at få det bedste indtryk af, hvordan dine brugere ser din booking kalender, skal du logge ud og gå til den internet adresse, som din booking kalender ligger på. Her opretter du en SuperSaaS konto og logger ind på din online kalender. Hvis du har en anden browser installeret, så er det ved skifte mellem browsere meget lettere at tjekke din kalender, som dine brugere ser kalenderen. Vær sikker på, at du går ind på den internet adresse, som din egen kalender ligger på, da det er her dine brugere vil finde din kalender. Gå ikke ind på SuperSaaS hjemmesiden. Hvis du er interesseret, kan du finde mere information her prøv din side.

Trin 8: Offentliggør din online kalender

Når du er glad og tilfreds med din booking kalender, indsætter du blot dit link til din kalender på din internetside, eller sender det via e-mail til dine brugere. Hvis du ønsker lidt information om, hvordan man gør, kan du se det her integrer en kalender på din hjemmeside. Du kan også bruge dit domæne navn i stedet for "supersaas.com". Opsætning heraf er lidt mere avanceret, men er forklaret i gennemgangen her ændre_url.

Næste skridt

Du kan altid komme tilbage og lave ændringer i dit bookingsystem. Næsten alle muligheder kan ændres mens din kalender kører. Prøv blot at ændre konfigurationen, for at se, hvad der sker med din online kalender.

Adgangskontrol til din online kalender